Another great RocketTheme Joomla Template brought to you by the RocketTheme Joomla Template Club.
GSE Srbija SAD 2014

U ovogodišnjoj razmeni GSE timova partner nam je bio RI Distrikt 6840

Image

 

O iskustvima našeg GSE tima

Image

možete saznati više na FB strani koju je tim uređivao tokom boravka u RID 6840 od 7. do 27. maja 2014. godine.

Ove godine smo imali čast da vođa srpskog GSE tima bude Jovo Medojević, član našeg kluba.

 

Uzvratna poseta američkog GSE tima

Image

je trajala tokom juna 2014. godine a njihove utiske možete videti na FB strani koju su posvetili poseti.

Naš klub je ove godine imao priliku da se oproba u ulozi glavnog organizatora beogradskog dela programa.

Naše drage goste smo u ponedeljak 2. juna 2014. godine dočekali na aerodromu

 

i odveli ih do apartmana koji smo obezbedili za njihov smeštaj

 

Ostavili smo ih da se malo odmore i osveže jer je program počinjao isto veče.

Prva stavka programa je bilo prisustvo sastanku Rotari kluba Beograd-Singidunum.

Program sastanka se sastojao od radnog dela u toku kog se GSE tim iz SAD predstavio prisutnima i dela u toku kog smo u manje formalnoj atmosferi mogli da se upoznamo.

U utorak 3. juna 2014. godine u toku prepodneva Jovo Medojević je imao priliku da se pokaže kao domaćin prilikom obilaska svetosavskog platoa i posetom institucijama koje su tamo locirane.

Usledila je poseta Kalenić pijaci i ručak u restoranu u ulici Strahinjića Bana.

Nakon ručka sledilo je razgledanje Kalemegdanske tvrđave sa posetom crkvi Ružici i pričom o I svetskom ratu, platou na kome je Pobednik te šetnjom savskom terasom kada su gosti imali priliku da vide i izložbu o bombardovanju Beograda 1944. godine.

Uveče je američki GSE tim imao priliku da se predstavi i članovima našeg kluba.

Nakon sastanka goste smo odveli na večeru u restoran Dva jelena u Skadarliji. Tu su imali prvu prilku da probaju našu domaću kuhinju i uživaju u živoj muzici ansambla "Tamburica 5".

U sredu 4. juna 2014. godine domaćini su bili članovi RotarAkt klubova iz Beograda a dan su završili uz večeru koju su zajedno spremili i kućno druženje.
Rotari klub Beograd-Čukarica je bio domaćin u toku četvrtka 5. juna 2014. godine. Program je bio dinamičan: poseta Narodnoj skupštini, XIII beogradskoj gimnaziji, hipodromu, ručak na Adi ciganliji a nakon ručka gosti su imali priliku da se uključe u trening ragbi kluba Crvena zvezda. Dan je završen prisustvom američkog tima sastanku Rotari kluba Beograd-Čukaric.

Predsednik Rotari kluba Beograd-Balkan, Dejan Jovanović je i ove godine bio domaćin gostujućem GSE timu. Dan su proveli na Avali obilazeći najznačajnije znamenitosti (spomenik ruskim vojnim veteranima, spomenik Neznanom junaku, Avalski toranj, ...) a izlet su završili ručkom u planinarskom_domu/restoranu "Čarapićev brest".

Večernji izlazak je započet prisustvom sastanku Rotari kluba Beograd-Balkan a po njegovom završetku gosti su u društvu članova RotarAkt klubova otišli u Savamalu gde je u toku bio festival Mikser a po završetku programa festivala produžili su u noćni provod.

U subotu smo goste ispratili put Niša.