Another great RocketTheme Joomla Template brought to you by the RocketTheme Joomla Template Club.
Male prozbe - deca Velike Hoče i Orahovca

Na dan kada je rođen Mahatma Gandi (dan koji je tim povodom proglašen za Međunarodni dan nenasilne akcije), 02. oktobra 2012. godine Dr Zorica Kuburović nam je pripovedala o uslovima života i školovanja dece u Velikoj Hoči i Orahovcu.

Image

Nakon izlaganja naše gošće čanovi su počeli da razrađuju ideju za projekat pomoći u opremanju školske biblioteke u Velikoj Hoči i seoske biblioteke u Orahovcu.

Dr Zorica Kuburovic(Beograd, 1951) završila je Dvanaestu beogradsku gimnaziju, Medicinski fakultet u Beogradu i specijalizaciju urgentne medicine. Radi kao lekar urgentne medicine i načelnik ambulantne službe Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć – Beograd. “. Udovica je, ima troje dece: Vedranu, Svetlanu i Ozrena. Živi u Beogradu.

Objavila je knjige: Lek od breskvinog lišća (priče), „Nezavisna izdanja Slobodana Mašića“; 1987. (do 2007. u 5 izdanja), Škola za vile (roman-bajka), „Stubovi kulture“, Beograd, 1997; Vilindvor – božićna bajka (roman-bajka sa školom pisanja), „Stubovi kulture“, Beograd, 1998; Čarobno ogledalo (bajke) – „Nolit“, Beograd, 2000; Put žene (esej o ženi u pravoslavlju), „Vidoslov“, Trebinje, 2001; I reč i lek – zbornik lirskih tekstova po recepturi Hitne pomoći Beograda, „Obeležja“, Beograd, 2002; Nežni i divlji (roman) „Obeležja“, Beograd, 2003; Očaravanje (priče i pesme) „Vilindvor“, Beograd, 2008; Gospodarica Ana  (istorijski roman), „Laguna“ Beograd 2010.

Zastupljena je u većem broju antologija i objavljivala je eseje i pesme u mnogim teološkim i književnim časopisima. U Srpskom lekarskom društvu osnovala je ediciju lekara-pisaca „I reč i lek“.

 Od 1993. povremeno drži škole pisanja bajki. Početkom 2012. godine, u okviru projekta „Čajanka sa zmajevima“ sredom uveče je sa Milicom Krković, u knjižari Delfi-SKC, oživljavala umetnost usmenog stvaralaštva pripovedajući bajke za odrasle.